Fertiliteitsreflexologie

niet bij iedereen gaat zwanger worden vanzelf

Fertiliteitsreflexologie ondersteunt en vult het medische traject aan.

Fertiliteitsreflexologie is een specialisme binnen de voetreflexologie.

Niet bij iedereen gaat zwanger worden vanzelf. Vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor deze ‘verminderde vruchtbaarheid’. Fertiliteitsreflexologie Is een specialisme binnen de voetreflexologie. Je kan kiezen voor deze behandeling als je zwanger wilt worden en dit niet vanzelf gaat. Ook kan fertiliteitsreflexologie worden ingezet als je graag je lichaam in balans wilt brengen zodat je gezondheid en daarmee je vruchtbaarheid zo optimaal mogelijks is. Fertiliteitsreflexologie optimaliseert vooral de omstandigheden. Daardoor wordt de kans op een zwangerschap vergroot. Fertiliteitsreflexlogie kan worden ingezet voor zowel mannen als vrouwen.

Wanneer jullie een medisch traject volgen om jullie kinderwens in vervulling te laten gaan, werkt fertiliteitsreflexologie aanvullend en ondersteunend.

Wat doet fertiliteitsreflexologie?

Je kunt hierbij o.a. denken aan:

  • Het reguleren van het hormonale systeem.
  • Focus op het ontgiften en reinigen van het lichaam
  • Het verbeteren van het immuunsysteem
  • De behandelingen zorgen voor minder stress en meer ontspanning in zowel het lichaam en geest. (Door de behandeling komt er meer oxytocine vrij, knuffelhormoon)
  • Het verbeteren van de doorbloeding van het lichaam en daardoor ook de doorbloeding van het bekkengebied en de voortplantingsorganen.
  • Reguleren van de menstruele cyclus en/of verhelpt menstruatieklachten.

Tijdens het behandeltraject is er aandacht voor zowel het fysieke gedeelte als voor het mentale en emotionele stuk. 

Bij een behandeling fertiliteitsreflexologie komt meer kijken dan alleen jouw hormonale balans. Er wordt ook aandacht besteed aan leefstijl, voeding en je (medische) voorgeschiedenis. Naast de behandeling geef ik vaak advies mee naar huis omtrent suppletie, voeding/leefstijl.

De behandeling

De behandeling begin ik bij voorkeur met een ontspannend warm voetenbad met daarin magnesium badkristallen. Magnesium is essentieel voor ons lichaam. Zeker rondom een zwangerschapstraject, biedt magnesium vele voordelen. Klik hier voor meer informatie.

Met verschillende technieken breng ik o.a. je lichaam, de hormonen en de geest terug in evenwicht, Fertiliteitsreflexologie werkt op een natuurlijke manier om je vruchtbaarheid te verhogen. De behandelingen worden op jouw persoonlijke cyclus afgestemd en zullen de fasen van de menstruele cyclus volgen. Dat wil zeggen dat op verschillende dagen meer nadruk wordt gelegd op bepaalde punten. Meestal wordt er, zeker in het begin, één keer per week behandeld.

Een traject ziet er meestal als volgt uit:
1e maand: wekelijks 1 behandeling
2e maand: om de 2 weken een behandeling
vanaf de 3e maand: 1 behandeling rondom de eisprong

Indien je een fertiliteitstraject volgt in het ziekenhuis is vooral het moment van terugplaatsen zeer cruciaal en daarom is het belangrijk zo dicht mogelijk bij de terugplaatsing te behandelen met voetreflexologie.

Dit traject kan altijd individueel aangepast worden naar jouw agenda en jouw budget.
Voorafgaand aan de eerste behandeling krijg je een vragenlijst toegestuurd.

Contact-3

Interesse? 

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem gerust contact met mij op.

Terug naar boven